Information från oss på Falu Begravningsbyrå under omständigheterna kring Corona/COVID19

Regeringen har beslutat att fr o m söndag den 29 mars 2020 är samlingar med mer än 50 personer inte är tillåtet, detta gäller även begravningar och minnesstunder. Utefter detta får vi nu förhålla oss.

Begravningar och minnesstunder får äga rum dock med begränsat antal deltagare. Det finns även idag möjlighet att låta gäster delta via livesändning. Vi hjälper er att hitta den lösning som passar er bäst. Kontakta oss för mer information.

En kram på begravningen hör till det mest basala man kan tänka sig när det kommer till medmänsklighet. Men kramen får tillsvidare ge vika. Gör en lätt bugning, det är en av de rekommendationer som vi ser oss tvungna att införa i coronatider.

Redan nu märker vi tydligt av hur anhöriga vill skjuta upp ceremonin till senare ett tillfälle. Den möjligheten finns naturligtvis genom att först kremera. Man har då ett år på sig att gravsätta stoftet. Den ceremoniform som då är aktuell kallas ”Akt med urna” eller ”Urnbegravning” Det innebär alltså att man inte har kistan med i kapellet/kyrkan utan endast urnan.

Vi inom begravningsbranschen är en samhällsresurs och behöver vara friska när andra är sjuka. Vår nationella beredskapsplan har satts i bruk. Det innebär att vi nu samarbetar i hela branschen och har dagliga kontakter med sjukvård, myndigheter och huvudmannen för begravningsverksamheten – Svenska kyrkan.

Vi håller oss kontinuerligt uppdaterade och välkomnar er att ringa eller mejla oss för att få svar på era frågor.

Tel: 023-102 78

Mail: info@falubegravningsbyra.se